Description
Kort om denne special
- 48% på 7-retters aftenmenu hos Væksthuset i Operaparken
- 4 stjerner i Berlingske – “både udsigten og smagene overrumpler”
- Søster til 3 Michelin-anbefalede restauranter
- Byens grønne oase, Operaparken, omkranset af vand og unikke haver
- Kan bruges mandag-søndag, kl. 17:00-luk
- Kan bruges fra d.d. til og med 15. juli 2025
Arkitektonisk mesterværk på egen ø
Restaurant Væksthuset ligger på sin helt egen ø, Operaparken. Øen er nabo til Operahuset og har hele seks forskellige temahaver fx en japansk have med kirsebærtræer, en nordisk granskov og en amerikansk Redwood-skov.
Med sine organiske former, rummelighed og store glasfacader omfavner Væksthuset naturen og trækker frodig botanik med indenfor. Bliv omsluttet af en atmosfære, der minder om et topmoderne drivhus med skandinavisk designæstetik og beplantning. Væksthuset skifter dufte, smage og udseende med sæsonerne, nøjagtigt som i et levende orangeri.
En eksplosion af dansk kreativitet
Bag Væksthuset står det danske arkitektfirma Cobe og Norrlyst, som bl.a. er kendt for deres Michelin-anbefalede restauranter Norrlyst, Gabrielle og Theo og et højt gastronomisk niveau.
Samarbejdet mellem Cobes arkitekter og Norrlyst sætter nye standarder for, hvad en restaurant kan være: En ekstravagant restaurantoplevelse, hvor hver eneste detalje og nuance i smag og stil skaber en fuldendt sanseeksplosion.
Berlingske belønner med 4stjerner og omtaler Væksthuset som “en ualmindeligt spændende og tydeligvis ambitiøs restaurant” hvor “både udsigten og smagene overrumpler”.
Nordisk gourmet med Michelin erfaring
I det åbne køkken tilberedes menuen af kokke med erfaring fra Michelin-verdenen.
Menuen følger sæsonerne, de grønne elementer spiller en central rolle, og der hentes frisk, vild flora direkte fra øens forskellige haver til maden og de naturlige, hjemmeinfuserede drikke. Menuen skifter med sæsonen og består lige nu af:
- Nordisk misovaffel, peberrods creme fraiche og friske urter & tun tartar i sprød krustade, emulsion af hasselnødder og sprøde jordskokkechips
- Kammusling, tiger milk med dildolie, agurk, syltet ræddike og syltede løg & surdejsbrød med urtesmør
- Romanesco blomkål, kørvel-skum, linsesauce
- Blåmuslinger, saffrancreme, baby fennikel, radiser, syltede umodne jordbær, saltede valnødder og porresalt
- Torsk, sellericreme, Beurre Blanc med ørredrogn og purløg, sprød grønkål og skalotteløg & blandet Frillice salat med hvidløgsskum, ristede pinjekerner og blodappelsin, dampede og marinerede kartofler.
- Vaniljemousse, olie fra solbærgrene med consomé af kvædete
- Hasselnøddeis med rabarberkompot, sprød hvid chokolade, timian og tuilles
Væksthuset Operaparken
Ekvipagemestervej 18
1438 København K
Website
CVR: 44131897